Akerlunds är ett historisk gästgiveri och mötesplats för kulturbaserade upplevelser och aktiviteter i Jokkmokk. Genom våra arrangemang kan du upptäcka delar av Jokkmokks rika skattkista av arktiska och samiska kulturupplevelser. Här kan du lära nytt och skapa nya horisonter när du odlar dina kulturella intressen, njuta av kulturupplevelser. Våra arrangemang ger dig det äkta, genuina Jokkmokk genom möten med lokala kulturpersonligheter som delar med sig av sin kunskap. När du återvänder hem är vårt mål att du ska ta med nya kunskaper, insikter och oförglömliga minnen från din tid i Jokkmokk.

Caféföreläsning om ull och ullens fantastiska egenskaper

Till eldens sprakande ljud möter vi Lotta i en inspirerande caféföresläsning om ull, ullens betydelse och dess fantastiska egenskaper. Lotta berättar också om tillvaratagande av ull och vad ull kan användas till förutom kläder. Under föreläsningen visas också bilder på de egenfärgade finullsgarnerna som handfärgas i Letsi, vid Luleälvens kant samt från fåren vid Wallmarksgården. Lotta har också med sig egna alster att inspireras av samt för försäljning: garn-kit, sticknålar, mönster och lite annat som kan tänkas behövas för de egna stickprojekten.

Lotta Lundmark – barnfödd i Drängsmark, Västerbotten, men numera bosatt i Piteå, Norrbotten men vistas stor del i Jokkmokk. Driver sedan 2008 företagen North Wool Company.

Sedan 2015 har Lotta övergått till att enbart syssla med färgning av ”rena” ullgarner. Ullen är närproucerad och kommer från finullsfår från hembyn och andra nära trakter som sedan skickas vidare för att spinnas i Sverige.

Varmt välkommen till historiska gästgiveriet Akerlunds mitt i kulturella Jokkmokk. Vi bjuder in dig till möten med den lokala kulturen, naturen, maten och den arktiska livsstilen.

Datum: Torsdag 4 februari

Tid: 14-15.30

Längd: 1,5 tim, inkl fika.

Antal deltagare: Max 6 persFika ingår

Pris: 275 SEK

Bokning: hotelakerlund.se eller +46 971 10012

Anmälan: Senast 3 februari, kl 10.00

Om stort intresse kan ev fler föreläsningar anordnas.

www.hotelakerlund.se

Ladda ner produktblad:

Klicka för att öppna i nytt fönster

Vad gör vi för att covidsäkra?
Utdrag ur Hotel Akrunds säkerhetsåtgärder * Personalen följer alla säkerhetsföreskrifter som utfärdats av Folkhälsomyndigheten * Regler för fysisk distansering följs * Handsprit i gemensamma utrymmen * Utökade rutiner för städning och desinficering samt användning av rengöringsmedel som är effektivt mot coronaviruset * Delat materiel så som utskrivna menyer, tidskrifter, pennor och papper har tagits bort. etc