Besök museet trots att det är stängt på grund av Covid-19. Vänligen kontakta receptionen butiken(a)ajtte.com eller 0971–170 17 om ni är högst fyra personer för att boka ett besök på utställningarna.

Besökare betalar ordinarie inträde och går runt i museet på egen hand. Det kommer att finnas personal i receptionen som kan svara på frågor och vara behjälpliga. Inga guidade visningar. 

Tillgängliga öppettider för telefonbokning är tisdag-fredag ​​10–16 och lördagar 12–16.

Möt samekulturen på Ájtte – Svenskt Fjäll- och samemuseum. Här berättar vi om Sápmi, om landet och folket, en berättelse om att leva och överleva i ett krävande landskap.

Ájtte är huvudmuseum för samisk kultur i Sverige. Här får du följa med på en resa i tid och rum. Lyssna på berättelser om nåjden, samernas shaman och de mystiska och kraftfulla spåtrummorna. Titta på de vackra och färgglada dräkterna och den stora silversamlingen. Varför var björnen så helig för samerna och varför fick man inte nämna den vid sitt rätta namn?

Vi har guidehäften på svenska, engelska, tyska, nederländska och franska. Audioguider finns på svenska och engelska.

Museishop

Ájttes museishop är något utöver det vanliga, fylld med spännande saker både för stora och små och presenter till andra och dig själv. Här finns ett brett utbud av slöjd, smycken, heminredning, böcker, hudvård, kläder och lokala produkter.

Restaurang Ájtte

I anslutning till vårt museum finns Restaurang Ájtte som serverar lunch, fika och á la carte, alltid med fokus på bra råvaror och så lokalt och svenskt som möjligt. Öppettider tisdag-torsdag kl.09.00-15.00.

Ájtte – Svenskt fjäll- och samemuseum

Kyrkogatan 3

962 31 Jokkmokk

Bokning: Kontakta receptionen på tel. 0971-170 17 eller via mejl: butiken@ajtte.com. Högst fyra personer per besök.

Visit the museum despite the closure

The museum is closed due to Covid-19. Please contact the reception butiken(a)ajtte.com or 0971-170 17 if you are a maximum of four persons to book a visit to the exhibitions.

ENTRÉ
100 Kr
Årskort 170 kr
(Gratis för barn 0–16 år i målsmans sällskap)

An introduction to Ájtte – Swedish Mountain and Sámi museum: