Några mil norr om polcirkeln, med Sarek nationalpark som granne i norr, Staika i väster och Raska i söder ligger Tarrekaise massivet . Bland dessa otaliga toppar har vi bedrivit helisking sedan 2004, och har skaffat oss en unik kunskap om terrängen.

Med  mer än 100 namngivna åk kan vi bjuda på allt från skön cruising till extrema utmaningar allt efter din egen åkförmåga. I tätt samarbete med de lokala samebyarna Tuorpon och Jåkhågaska gör vi allt för att inte störa naturen och rennäringen.

I samarbete med ATOMIC så kommer Heliskikvikkjokk att fungera som testcenter för Atomics big mountain segment. För dig som gäst innebär det att du kan välja att resa lätt med enbart pjäxorna i bagaget. Atomics expert på plats hjälper dig att hitta rätt skida.

För dig som reser med egen utrustning kan det vara ett tillfälle att testa något nytt.

Då vi rör oss i högalpin terräng skrivs Säkerhet med stort S i Heliski Kvikkjokk.

Vårt erfarna guideteam leds av Peter Aubrunner SGSF Guide och en av Österrikes mest meriterade lavinexperter.

I teamet ingår även medicinskt expertis , vår egen läkare Tomas Isaksson och Torbjörn Andersson leg. sjuksköterska.

I arrangemanget ingår säkerhetsutrustning så som lavinryggsäck (airbag), transceiver, sond och lavinspade.

Innan vi tar oss ut på fjället genomgår alla våra gäster en noggrann grundkurs i kamraträddning där vi lär oss att använda säkerhetsutrustningen.

heliskikvikkjokk.se