Njut av det arktiska, genuina gårdslivet i avskilda och historiska Solberget/ Biejvenoajvve. Den kvalitetsmärkta ekoturismarrangören Vildmarksbyn Solberget erbjuder en rofylld men aktiv vecka där du och ditt sällskap provar på det naturnära vardagslivet i Lapplands skogsland.

Under veckan varvar du gårdens dagliga sysslor med utflykter till något av närområdets unika naturreservat och sevärdheter. Utöver de arrangerade turerna har ert sällskap egen tid att umgås, njuta av atmosfären och värdefull tid tillsammans.

I ljuset från fotogenlamporna och ljudet från den brinnande veden skapar en stämning som är svår att beskriva. Den måste upplevas. Klart är i alla fall, att Vildmarksbyn Solberget erbjuder en miljö som inte finns kvar på så många platser längre.

Aktiviteter

På gården finns traditionella skogsskidor, men även snöskor för utflykter. Vi erbjuder flera guidade turer till natursköna och kulturhistoriska platser i omgivningen. Solberget är omgivet av flera unika naturreservat och i närheten av Muddus nationalpark.

Kulturbastun är gårdens ”badrum” – ett helt eget hus med Lapplands eget SPA-koncept! Den vedeldade värmen ger kropp och själ en välbehövd återhämtning.

En höjdpunkt under vistelsen är en renslädtur. På släden bakom dragrenen, glider nästan du och ditt sällskap nästan ljudlöst i väglöst igensnöat vinterskogsland. En kväll får vi besök av Lars Eriksson, som jobbat som renskötare i hela sitt liv, men som nu är pensionerad.

För vem? En vistelse i Vildmarksbyn Solberget passar för både ung som gammal. En perfekt aktivitet för familjen, kompisgänget eller företagsgruppen som vill skapa gemensamma minnen, bygga starkare relationer med varandra, lära nytt och öka de praktiska färdigheterna, ta del av det arktiska kulturarvet och lära om det Lappländska skogslandets natur.

Varmt välkommen.

När: Veckovis Söndag till Lördag: Se bokningskalender
Vad ingår: Boende med helpension, guidade turer på skogsskidor eller snöskor, bastu, rensläd-tur, samisk kväll.
Plats: Vildmarksbyn Solberget ligger 9 mil från Jokkmokk. Adress: Solberget 1, 982 06 Nattavaara. Enklast med egen bil/hyrbil från Jokkmokk.
Läs mer på Att resa hit
Min/Max antal deltagare: 2-15 personer
Vad behöver jag: Varma kläder för att klara sig en vecka i Norra Sverige. Ni kan hyra varma Kamiksko hos oss (måste dock förbokas). Inga förkunskaper krävs förutom  en genomsnittlig grundkondition. Ta gärna med egen sovsäck! Alternativt finns möjlighet att hyra (måste dock förbokas)!
Pris: 9090 SEK/Person, barn upp till 12 år 4550 SEK/Person
Betalning: Fakturabetalning i förväg via Bankgiro eller Swish

Läs mer och boka här>

Vad gör vi för att coronasäkra

Handsprit finns tillgängligt för alla gäster. Vi har 3 olika hus där gästerna kan bo och vi dela up gästerna i olika grupper så att dem inte behöver träffas förutom vid uteaktiviteter. Varje ”grupp” har sin egen bastutid (rengöring emallan) och är det bara 2 grupper så har varje grupp sin egen bastu. Varje grupp kommer att äta i skilda rum och hämta sin mat själv så att man inte kommer i kontakt med de andra gäster. Varje grupp få en egen utedass så att man inte behöver dela dasset. Utökad städning mellan gästerna och under veckan. Helst se vi att gästerna kommer med egen bil till Solberget. Kommer gästerna med tåget till Nattavaara så se vi gärna att dem kör själv en av bilarna vi lämna vid stationen till Solberget. Vi ta emot max 60% av gästantal vi har kapacitet för att verkligen kunna hålla avstånd. Vi har deltagit i en utbildning hur man Coronasäker sin anläggning och sina aktiviteter. Intyg finns. Utöver detta har vi en egen Coronaplan som vi gärna skickar ut till gästerna i förväg.