Varmt välkommen till det historiska gästgiveriet Akerlunds, mitt i kulturella Jokkmokk

Vi är Jokkmokks lilla och personliga boutiquehotell med anor från 1920-talet. De senaste åren har lobby och rum renoverats med varsam och smakfull hand tillsammans med Nordmark & Nordmark arkitekter.

Rummen är enkelt inredda i nordisk stil och är av varierande storlek. Sällskapsmöbler finns i ett begränsat antal rum och därför uppskattas vår hemtrevliga lounge med vedeldad öppen spis eller den klassiska inglasade verandan som vetter ut mot Jokkmokks gamla centrums vackra trähus och Lars Piraks torg/Lars Piraka Guovddo.

Matsalen speglar den svenska inredningstraditionen och har en anslutande genuin och klassisk timmerstuga med vedeldad öppen spis. Den vidbyggda timrade kåtan, inspirerad av den traditionella samiska tältkåtan/lávvun är specialanpassad för möten och mindre konferenser och har modernaste tekniken för digitala videomöten.

Varmt välkommen!

Annelie och Katrin

Värm dig framför brasan i lobbyn efter en dag ute i vinterkylan

Våra 24 rum är av varierande storlek. De är enkelt inredda i traditionell nordisk stil med ljusa träslag,  varmvita väggar och armaturer, textilier i milda jordfärger av linnemodell. På golvet hittar du hemtrevliga trasmattor – en del av det lokala starka kulturarvet. Nordmark & Nordmark arkitekter har hjälpt oss med designkonceptet för den nyligen genomförda renoveringen. I de större rummen finns sällskapsmöbler medan de mindre rummen har begränsade ytor. Sitthörna finns i alla rum.

Det finns 10 dubbelrum och 14 enkelrum där samtliga har eget helkaklat badrum med Jokkmokks egen skönhetsfabrik C/O Gerds fantastiska badprodukter. I receptionen kan du även inhandla ytterligare produkter ur deras sortiment.

Perfekt för dig som är på väg eller behöver stanna till under ett par dagar.

  • Incheckning kan ske från 15.00 och Ni checkar ut senast 12.00. Behöver du en senare utcheckning än 12.00 så pratar du med vår reception.
  • Frukost ingår i hotellrumspriset och du äter frukost i restaurangen en trappa ned. Ofta hittar du lokala råvaror på frukostbuffén som serveras från 06.00-10.00
  • Har du tidig utcheckning? Prata med vår personal så ordnar vi med frukosttallrik.
  • Kommer Ni efter receptionens stängning, kontakta oss för portkod.
  • Till oss är hundar välkommen i mån av plats och i särskilt anvisat rum.

När: Alla dagar året runt
Vad ingår:

  • WIFI finns och tillhandahålls kostnadsfritt för hotellets gäster.
  • Eftersom rummen är små finns portabla skrivbord för dig som behöver. Säg till om detta när du checkar in eller då du bokar.
  • Frukost ingår i hotellrumspriset och du äter frukost i restaurangen en trappa ned. Ofta hittar du lokala råvaror på frukostbuffén som serveras från 06.00-10.00
  • Har du tidig utcheckning? Prata med vår personal så ordnar vi med frukosttallrik.

Var: Hotel Akerlund ligger mitt i centrala Jokkmokk, ett stenkast från Lars Pirakstorg. Herrevägen 1, 962 32 Jokkmokk
Telefon: +46 971-100 12

Boka via vår webb hotelakerlund.se

Vad gör vi för att covid-säkra?

#SAFETOVISIT #STAYSAFEATAKERLUNDS #CORONA #COVID-19
Gäster och medarbetare ska känna sig trygga hos oss. Vi följer alltid myndigheters riktlinjer och rekommendationer för en säker hotellverksamhet under rådande pandemi. Vi har vidtagit en rad olika åtgärder och rutiner kring bland annat fysisk distansering, städning, servering.
Läs mer om hur vi skapar ett tryggt hotellbesök 
här >