Akerlunds är ett historisk gästgiveri och mötesplats för kulturbaserade upplevelser och aktiviteter i Jokkmokk. Genom våra arrangemang kan du upptäcka delar av Jokkmokks rika skattkista av arktiska och samiska kulturupplevelser. Här kan du lära nytt och skapa nya horisonter när du odlar dina kulturella intressen, njuta av kulturupplevelser. Våra arrangemang ger dig det äkta, genuina Jokkmokk genom möten med lokala kulturpersonligheter som delar med sig av sin kunskap. När du återvänder hem är vårt mål att du ska ta med nya kunskaper, insikter och oförglömliga minnen från din tid i Jokkmokk.

Gör din egen kaffeost

Med glimten i ögat och nära till skratt lär den samiska kulturprofilen Fia Kaddik oss den ädla konsten att tillverka kaffeost. Osten tillverkar av den allra finaste mjölken från fjällkorna vid Vuollerim gård.  Medan osten vilar, visar Fia egna foton varvat med berättelser och jojk från den samiska kulturen. 

Som avslutning kokar vi kaffe och smakar på kaffeosten såsom traditionen bjuder.

Fia Kaddik är född och uppvuxen i Ammarnäs, men har också starka rötter med Piteälvens strand – Skuppe. Sedan många år är hon bosatt i Jokkmokk vid gränsen till världsarvet Laponia.

Varmt välkommen till historiska gästgiveriet Akerlunds mitt i kulturella Jokkmokk. Vi bjuder in dig till möten med den lokala kulturen, naturen, maten och den arktiska livsstilen.

När: Bokas på förfrågan

Längd: 4 tim

Antal deltagare: Min 4 Max 6 pers

Material: Ingår

Pris: 995 SEK

Bokning: hotelakerlund.se eller +46 971 10012

Anmälan senast: 1 februari kl 10.00

www.hotelakerlund.se

Vad gör vi för att covidsäkra?
Utdrag ur Hotel Akrunds säkerhetsåtgärder
* Personalen följer alla säkerhetsföreskrifter som utfärdats av Folkhälsomyndigheten
* Regler för fysisk distansering följs
* Handsprit i gemensamma utrymmen
* Utökade rutiner för städning och desinficering samt användning av rengöringsmedel som är effektivt mot coronaviruset
* Delat materiel så som utskrivna menyer, tidskrifter, pennor och papper har tagits bort. etc