På historiska gården i Solberget/Biejvenoajvve väntar nya upptäckter på dig. Gårdens upplärda drag- och last-renar kommer ta dig på en oförglömlig kulturupplevelse och ett skogsäventyr. På traditionell släde färdas vi i väglöst land genom orörda skogar och på frusna myrar. Du kommer uppleva vinterlandskapet från ett helt nytt perspektiv.

Läs mer och boka ditt äventyr

När ni anländer till gården får ni först lära känna renarna och veta mer om dessa fantastiska arktiska djur. Hur har de använts som drag- och lastdjur i det samiska nomadlivet? Och vad spelade renen för roll vid de historiska frakterna av gruvornas brutna järnmalm?

Efter en introduktion om hur man hanterar dragrenen och släden ger vi oss ut i den vackra omgivande vinterskogen. På rensläden glider vi nästintill ljudlöst genom Lapplands igensnöade vinterskogar.

Vid en mysig lägerplats gör vi rast för att testa på en av lokalbefolkningens favoritaktiviteter när man är ute i naturen – stanna till för att göra upp eld, koka kaffe och förse sig med något gott tillagat över den öppna elden. En naturlig och viktig del av det arktiska naturnära livet.

Tillsammans kokar vi riktigt skogskaffe vid lägerelden som intas med en lokal favoritkaka. Över den öppna elden grillar du själv en av lokalbefolkningens favoritkorv som smakar extra gott när den tillagas och äts utomhus på traditionellt vis. 

Denna tur passar för alla, gammal som ung, som vill lära mer och testa på det arktiska naturnära stillsamma skogslivet och njuta av naturen i ett lugnt tempo långt bort från civilisationen.

Vildmarksbyn Solberget ligger i ett ostört och avskilt läge, mitt i skogen omgärdad av flera unika naturreservat och med 2 mil till närmaste granne.

Vill du skapa värdefulla gemensamma minnen med dina nära och kära?

Välkommen till Vildmarksbyn Solberget. Ett oförglömligt äventyr väntar på dig.

När: Turer anordnas alla dagar i veckan
Tid: Gäster kan välja starttid själva
Vad ingår: Plats på rensläde (1-2 personer per rensläde)
Under 3-timmarsturen kommer vi att grilla korv och njuta av fika i skogen.
Plats: Vildmarksbyn Solberget, ca 9 mil från Jokkmokk. Det enklaste sättet att ta sig hit är med egen bil eller hyrbil från Jokkmokk

Hyrbilserbjudande! Genom samarbete med Samelandsresor i Jokkmokk kan ni hyra en bil för att komma till Vildmarksbyn Solberget from 895kr för 4 personer!

Vad behöver jag: Egna varma kläder för att kunna vara utomhus och sitta still i ca 3 timmar.
Min/max antal deltagare: Minimum är 2 personer och max 6 personer

Priser (per person)

Barn upp till 12 år har 50% rabatt!

1-timmarstur

850 SEK

2-timmarstur

1100 SEK

3-timmarstur

1400 SEK

Läs mer och boka ditt äventyr

Vad gör vi för att covid-säkra?

  • Handsprit finns tillgängligt för alla gäster.
  • Vi har mindre grupper (max 6 personer) än tidigare och blandar inte personer från olika sällskap på en och samma släde.
  • Alla moment i aktiviteten genomförs utomhus som möjliggör fysisk distansering.  Vi uppmanar gäster att vara uppmärksam på att hålla avstånd och ta sitt personliga ansvar. Är sällskapet 4 vuxna, tar vi inte med fler personer, utan man blir en egen grupp.