Efter att STF aviserat att de kommer sluta trafikera sträckan Ritsem-Änonjalme med M/S Storlule, så har oron bland fjällvandrare varit stor. M/S Storlule har trafikerat sträckan under många år och har närmast varit en institution.

Inför sommaren, så kommer det dock finnas flera alternativ för att ta sig över akkamagasinet.

Fiskflyg

Fiskflyg har tidigt gått ut med att de kommer trafikera sträckan med dagliga avgångar till/från Ritsem, Vaisaluokta och Änonjalme med ett pris på 350 kr/person (max bagage 20 kg)

Läs mer om tidtabell på Fiskflygs hemsida.

Ahkka båttaxi

För de som vill åka båt, startar Anna och Andreas Parfa Ahkka båttaxi, som under juli och augusti kommer trafikera Ritsem – Änonjalme (samt Vaisaluokta vid behov). De har naturligtvis behörighet Fartygsbefäl klass VIII, vilket krävs för kommersiell båttrafik.

Tidtabellen är anpassad till länstrafikens busstidtabell, men det går också att beställa båtskjuts andra tider efter överenskommelse. Om det blåser för hårt för båttrafik, hänvisas resenärer till helikoptertransport med Fiskflyg. Ahkka båttaxi kommer meddela vindförhållanden och båtkapacitet till busschauffören innan ankomst till Ritsem.

Priset är 300 kr/person. Båtskjuts utanför tidtabell kan bokas för 1500 kronor.

Betalning sker via swish eller kontant (ej fakturering). Max bagage för båttransport är 35 kg/person.

Ritsem – Änonjalme 11.30 och 16.30

Änonjalme – Ritsem 13.00 och 18.30

Kontakt Ahkka båttaxi: 076-843 81 37

Write A Comment